Voorkomen van ontbossing voor vlees- en palmolieproductie via verduurzaming mondiale handelsketens

Webinar - VMR Themabijeenkomst

Datum en tijd:
14 april 2021 14:00 - 15:30 uur

Locatie:
Online

De import van vlees en palmolie leidt tot ontbossing en daarmee tot klimaatverandering. Kunnen handelsketens verduurzaamd worden om dit tegen te gaan? De VMR organiseert twee korte webinars over dit thema.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 14 april bespreken Laurens Ankersmit, werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam, en Wybe Douma, werkzaam bij European Environmental Law (EEL) Consultancy, welke beperkingen en mogelijkheden er bestaan om ontbossing tegen te gaan onder WTO-recht en het EU-Mercosur handelsverdrag.

Laurens Ankersmit gaat in op het EU verbod op import van palmolie en de door Indonesië daartegen aangespannen WTO-zaak. Wybe Douma beziet of het aanstaande EU-Mercosur verdrag kan voorkomen dat een toename van de handel met landen zoals Brazilië tot meer ontbossing zal leiden.

Leest u hier de columns van Laurens Ankersmit en Wybe Douma over deze ontwikkelingen.

Tijdens dit eerste webinar zal Jonathan Verschuuren, Tilburg University, als moderator optreden.

In het tweede webinar bespreekt onder andere Janneke Bazelmans, werkzaam bij Milieudefensie, de ontwikkelingen rondom nieuwe regelgeving voor duurzame handelsketens. De datum voor deze bijeenkomst volgt binnenkort.

Kosten: VMR leden gratis, niet-leden €45
Meer informatie en aanmelden: https://www.milieurecht.nl/vmr-webinar-verduurzaming-mondiale-handelsketens