Redacteur worden

De redactie van Ars Aequi maandblad bestaat geheel uit rechtenstudenten en promovendi verbonden aan Nederlandse universiteiten. Het redacteurschap van Ars Aequi verrijkt je studententijd en vergroot je loopbaanmogelijkheden. Je breidt je juridische kennis en vaardigheden uit, bouwt een enorm netwerk op en werkt in een hecht team van enthousiaste studenten. Vele vooraanstaande juristen begonnen hun juridische loopbaan als redacteur van Ars Aequi. Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe redacteuren.

 

Hoofdtaken van een redacteur

  • Het beoordelen en redigeren van binnengekomen artikelen
  • Het bedenken van onderwerpen die in Ars Aequi aan bod kunnen komen
  • Het uitnodigen en begeleiden van auteurs
  • Het schrijven van redactionelen en boekaankondigingen

Vereisten

  • Enthousiasme voor het recht
  • Interesse in de rechtswetenschap
  • Een kritische blik
  • Alle vakken van het eerste jaar van de universiteit behaald
  • Anderhalf jaar beschikbaar. Mocht je een semester naar het buitenland gaan, dan kan het redacteurschap ‘gepauzeerd’ worden. Je kunt je tijd flexibel indelen en vanuit huis werken.

Geïnteresseerd?

Twijfel niet één van de redacteuren aan te spreken voor een kop koffie! Als je besluit te solliciteren, dan kun je je sollicitatiebrief, curriculum vitae en cijferlijst sturen naar de redacteur van jouw faculteit of de hoofdredacteur. Bij voldoende geschiktheid wordt de sollicitatieprocedure verder in gang gezet. Je ontvangt een artikel, dat beoordeeld moet worden op plaatsbaarheid. Daarnaast is ook het schrijven van een kort redactioneel onderdeel van de sollicitatie. Naar aanleiding van deze documenten (beoordeling artikel en redactioneel) nodigen we je uit op een gesprek met een sollicitatiecommissie bestaande uit redacteuren.

Meer informatie

Voor verdere informatie kun je te allen tijde contact opnemen met een van de redacteuren of de hoofdredacteur.

Oud-redacteuren van Ars Aequi

Sinds het ontstaan van Ars Aequi hebben vele (toen nog niet) bekende juristen plaatsgenomen in de redactie. Enkele voorbeelden:

Martijn Polak (Hoge Raad):

“Hoewel er veel is wat ‘voor mijn rechtsdenken van beslissende invloed is geweest’, steekt Ars Aequi in elk geval in kwantitatief opzicht boven alles uit. Maar er is meer. Ars Aequi staat ook voor de wijze waarop ik probeer mijn dagelijkse rechtsdenken te laten verlopen.” (AA mei 2013, p. 351)

 

Steven Bartels (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen):

“In april 1992 stond mijn naam voor het eerst in het colofon van Ars Aequi. Het is niet overdreven om te zeggen dat ongeveer toen mijn wetenschappelijke carrière is begonnen. Van geen andere werkomgeving’ heb ik zoveel opgestoken als van de redactie van Ars Aequi.” (AA juni 2012, p. 478).

 

 

* Je krijgt een volledige onkostenvergoeding. Er kan een beroep gedaan worden op (gedeeltelijke) beursmogelijkheden.

Redacteur worden