Juridische podcasts

Gesprekken met professionals over actuele juridische gebeurtenissen en recente uitspraken.

Geschillen en conflicten, beslecht op dinsdag door BNR’s Paul van Liempt.

De podcast over waarom de rechtsstaat ook jou aangaat.

De podcast van de Nederlandse orde van advocaten biedt ruimte voor diepgang als het gaat om de advocatuur, de rechtsstaat, politiek, recht en rechtvaardigheid.

Inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Daarnaast springt SSR in op actuele vakinhoudelijke zaken, zoals nieuwe wetgeving.

Het Openbaar Ministerie publiceert maandelijks een nieuwe podcast.

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Filter op categorie Rechtsgeleerdheid.

In Het Mijlpaalarrest bespreekt een advocaat een historische uitspraak of arrest en legt uit wat het belang van het vonnis was, destijds en nu.

Een juridische podcast gemaakt voor, door én samen met juristen.Nieuws, trends, relevante interviews en boeiende portretten voor alle juridische beroepen.

In de podcast Daders spreekt Cas de Jong (EenVandaag) met moordenaars, ex-TBS’ers en andere zware criminelen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? En waarom moet de maatschappij hen nog een tweede kans geven?

In deze “Ucast” geeft prof. Ivo Giesen een toelichting op zijn onderzoek: de Civilologie en het zojuist verschenen boek in de Ucall reeks: ‘Assumpties annoteren’. Een vraag die aan het boek ontleend kan worden, is hoe rechters op een juiste manier met assumpties over de werkelijkheid om zouden kunnen gaan.

Criminologen vertellen over hun onderzoek

A Global Law Podcast. The podcasts cover current global legal issues ranging from migration to international crime, climate change to global trade.

The Tilburg Institute of Governance (TIG) podcast. First episode: Private sponsorship – A local solution to a global challenge?

Podcast van de Afdeling Burgerlijk Recht van de Universiteit Leiden. Wekelijks plaatsen ze een eerste noot bij de jurisprudentie van de Hoge Raad op het gebied van het burgerlijk (proces)recht.

In deze podcast worden periodiek actualiteiten en jurisprudentie op het gebied van het bouwrecht besproken.

De podcast probeert onderzoek toegankelijk te maken voor de aanbestedingswereld. Het is een aanzet voor een brede discussie met advocaten, publieke inkopers, overheidsjuristen, bestuurders, rechters, beleidsmakers en academici.

 

Maak of luister jij een juridische podcast die hier nog niet bij staat?

Mail de link naar Ars Aequi dan plaatsen we jouw podcast ook op deze pagina.

Ars Aequi luistert

Wanneer mag een rechter de wet negeren?

Een rechter hoort altijd de wet te volgen… zou je denken. Maar er zijn genoeg situaties waarin de wet niet heel duidelijk is. Mag je dan als rechter je eigen regels trekken?

Professor Roel Schutgens van de Radboud Universiteit legt in deze podcast uit wanneer een rechter lak kan hebben aan de wet.

Nooit meer hetzelfde

In ‘Nooit meer hetzelfde’ nemen topadvocaten je mee in de zaak die hun kijk op het leven of het vakgebied heeft veranderd. 

Nooit meer hetzelfde’ hoor je 5 wekenlang iedere dinsdag in het Radio 1 programma De Nieuws BV.

Zahra Boufadiss  Rellen op een kermis in Santpoort leidden uiteindelijk tot een leerzame zaak voor strafrechtadvocaat Zahra Boufadiss, ze vertelt over hoe haar kijk op haar werk veranderde.

Christiaan Alberdingk Thijm  advocaat bij Bureau Brandeis en gespecialiseerd in internetrecht, neemt je mee in een zaak die niet alleen Nederland, maar ook Amerika op zijn grondvesten deed schudden. “De jongens van Kazaa. Daar hield je ruim 1,5 meter afstand van.”

Ivonne Leenhouwers, Nederlands belangrijkste specialist in zedenzaken, zij werkte mee aan het bekende boek Valse zeden van Chris Veraart over valse aangiften in zedenzaken. Zij vertelt over een zaak waarin een vader ervan beschuldigd wordt 3 van zijn 4 kinderen te hebben misbruikt.

Wil Eikelboom, asiel- en mensenrechten advocaat bij Prakken d’Oliveira en onder andere bekend van de zaak Jaloud v. the Netherlands. Hij vertelt over een zaak die exemplarisch is voor het proces dat hij heeft doorgemaakt.

Gerald Roethof, strafrechtadvocaat, bekend van onder andere de zaak Nicky Verstappen en Mitch Henriquez trapt de serie af.

Podcasts van advocatenkantoren

Berntsen Mulder praat je op een laagdrempelige manier bij over alles wat met letselschade en smartengeld te maken heeft.

Tweewekelijkse podcast van Van Benthem & Keulen met updates, do’s en don’ts en praktijkverhalen over dé juridische thema’s van dit moment.

Van den Brekel neemt je in 6 podcast-afleveringen mee in de zoektocht naar hoe nou het zit met de Wnra (Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren) en De Nieuwe Ambtenaar.

Liesbeth Poortman-de Boer maakt een podcast over spraakmakende zaken in het letselschade- en jeugdrecht

In this series of podcasts, A&O lawyers share their perspectives on today’s most significant legal, regulatory and commercial issues.

Linklaters’ trainee-led podcast that brings you the hottest topics in the legal technology and innovation space.

In deze podcasts behandelen CMS experts diverse, juridische actualiteiten. Zowel nationaal als internationaal.

Plaats je podcast

Maak of luister jij een juridische podcast die hier nog niet bij staat?

Mail de link naar Ars Aequi dan plaatsen we jouw podcast ook op deze pagina.