Lezing Rianne van Rooden over het nieuwe IP Action Plan van de Europese Commissie

CIER lezing (Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht)

Datum en tijd:
17 mei 2021 15:00 - 17:00 uur

Locatie:
Online

Online CIER-lezing door Rianne van Rooden over het nieuwe IP Action Plan van de Europese Commissie, in het bijzonder de herziening van het modellenrecht en het beleid met betrekking tot Standard-Essential-Patents (SEPs).

Het Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht (CIER) van de Universiteit Utrecht blaast een oude traditie nieuw leven in. Het CIER herstart de reeks CIER-lezingen: lezingen door toonaangevende sprekers over IE-onderwerpen op het snijvlak van de rechtspraktijk en de rechtswetenschap.

De eerste CIER-lezing staat gepland op maandag 17 mei 2021 van 15:00 tot 17:00 uur. Dan zal Rianne van Rooden een lezing geven over het IP Action Plan dat de Europese Commissie eind vorig jaar heeft gepubliceerd. In het bijzonder zal ze ingaan op de voorgenomen herziening van het Europese modellenrecht en de plannen van de Europese Commissie met betrekking tot Standard-Essential-Patents (SEPs).

Over Rianne van Rooden

Rianne van Rooden is Policy Officer op het gebied van Intellectueel Eigendomsrecht bij de Europese Commissie. Zij heeft in die hoedanigheid meegewerkt aan de totstandkoming van het IP Action Plan en is ook betrokken bij de uitwerking van de plannen op het gebied van het modellenrecht en SEPs. Zij is dan ook als geen ander in staat om inzicht te geven in de IE-ontwikkelingen die we de komende jaren vanuit Brussel kunnen verwachten.

2 referenten: Gertjan Kuipers en Antoon Quaedvlieg

Ter verdieping van het debat zullen twee referenten hun visie geven op de twee onderdelen van het IP Action Plan die we eruit lichten. Antoon Quaedvlieg zal reageren op de voorgenomen aanpassing van het modellenrecht. Gertjan Kuipers zal zijn visie geven op het beleid van de Europese Commissie met betrekking tot SEP’s. Antoon Quaedvlieg is hoogleraar aan de Radboud Universiteit en bekend deskundige op het gebied van de bescherming van vormgeving. Gertjan Kuipers is advocaat-partner bij De Brauw Blackstone Westbroek en heeft bijzondere expertise op het gebied van het octrooirecht onder meer blijkend uit zijn voorzitterschap van de Special Committee Standards and Patents van AIPPI.

Kosten: deelname is gratis
NOvA-punten: met deelname zijn 2 NOvA-opleidingspunten te verdienen
Aanmelding: aanmelden kan via secretariaatMIWPI@uu.nl
Meer informatie: https://www.uu.nl/agenda/lezing-rianne-van-rooden-over-het-nieuwe-ip-action-plan-van-de-europese-commissie