Congres IT-recht: AI en de platformeconomie – contracteren in een veranderende online omgeving

Datum en tijd:
12 april 2024 10:30 - 17:15 uur

Locatie:
House of Connections

Grote Markt 21

Groningen

Wat betekent de modernisering van het consumentenrecht met het oog op AI en de platformeconomie voor de praktijk? Hoe beïnvloedt de Digital Services Act de elektronische contractomgeving? Hoe kunnen de fenomenen Blockchain en smart contracts een serieuze juridische rol verkrijgen in het rechtsverkeer? Onder andere deze vragen staan centraal tijdens het tweede Groningse IT-recht congres dat plaatsvindt op 12 april 2024 in het House of Connections van de Rijksuniversiteit Groningen.

In het landschap van het elektronisch contractenrcht is het lastig overzicht te houden. Technologische ontwikkelingen roepen voortdurend nieuwe juridische regels op, die met name uit Europa op ons afkomen. Het doel van het IT-recht congres AI en de platformeconomie is u, door de meest vooraanstaande juridische specialisten, helemaal up to date te brengen over actuele en voor de praktijk hoogst relevante vraagstukken. Zo wordt ingegaan op het effectief gebruik van elektronische handtekeningen en -betaalmethoden en de rol die de eIDAS-verordening hierbij speelt. Ook wordt gesproken over hoe algemene voorwaarden online van toepassing worden verklaard.

Voor uw deelname aan dit congres vragen we u een bijdrage van € 195 (vrijgesteld van BTW). Hiervoor ontvangt u toegang tot het congres en de tweede druk uit 2024 van het boek Elektronisch contractenrecht van de hand van de bekende juridische auteur en docent Evert Neppelenbroek.

Kosten: € 195
NOvA-punten: Voor uw deelname aan het congres ontvangt u 4 NOvA-, Nivre- of andere PO-punten
Aanmelding: https://www.rug.nl/rechten/congressen/archief/2024/it-recht/inschrijfformulier
Meer informatie: https://www.rug.nl/rechten/congressen/archief/2024/it-recht/