Congresverslag

Toont alle 3 resultaten

Bijdragen aan een Europese grondwet

Verslag van de Staatsrechtconferentie van 8 december 2000 aan de Katholieke Universiteit Brabant

V. Rörsch, E. de Zwaan

Bijdragen aan een Europese grondwet kan enerzijds door de verhouding van de Nederlandse constitutie tot de constitutie van de Europese Unie te bekijken, anderzijds door na te denken over de vorm en in houd van een grondwet voor de Europese Unie. De vorm betreft de wijze van totstandkoming en de in- deling van de Europese grondwet; bij de inhoud moet worden gedacht aan de federale en intergouvernementele organisatievorm (verticale machtsverdeling), het regeringsstelsel (horizontale machtsverdeling) en het rechtsstelsel. Deze problematiek is behandeld op de Staatsrechtconferentie van 8 december 2000.

Verdieping | Congresverslag
mei 2001
AA20010329

Congresverslag Academie Internationale de Droit Compar te Utrecht

T. Kodrzycki, M.C.A. van den Nieuwenhuijzen, J.H. Verdonschot

De Universiteit Utrecht is in juli 2006 de eer te beurt gevallen gastvrouw te zijn van het XVIIe vierjaarlijkse rechtsvergelijkende congres van de Academie Internationale de Droit Compar. Deze bijdrage biedt een bescheiden kijk in de keuken van het congres, waarbij onder andere in wordt gegaan op een tweetal onderwerpen dat aan de orde kwam.

Verdieping | Congresverslag
mei 2007
AA20070422

Practical Obstacles in Cross-Border Litigation

Conference Report

K.J. Krzeminski, C.A. Oudshoorn, H. van der Zwan

Dit artikel geeft een weergave van de praktische struikelblokken van Cross-Border Litigation aan de hand van het congres wat op 8 en 9 november 2004 over Cross-Border Lititation is gehouden.

Verdieping | Congresverslag
april 2005
AA20050205

Toont alle 3 resultaten