Studentstages

Nieuw per 1 januari 2020

Plaats uw studentstage op het grootste online kennisplatform van Nederland voor juristen en rechtenstudenten.

Gegarandeerd het grootste bereik onder juristen

Plaats een studentstage

Raad van State – Sta­gi­air(e) Eu­ro­pees recht

Sluiting 17 februari en 15 juni 2020 Ben je een enthousiaste student Europees recht, in de laatste fase van de universitaire studie, met goede studieresultaten en een goede kennis van moderne talen? Dan ben jij degene die we zoeken! Lees meer >>

Sta­gi­air(e) Eu­ro­pees recht – PZ-2019/​24

Voor de ondersteuning van de werkzaamheden van de interne Commissie Recht van de Europese Unie is de Raad van State vanaf 1 april 2020 en vanaf 1 september 2020 op zoek naar een:

Stagiair(e) Europees recht

Ben je een enthousiaste student Europees recht, in de laatste fase van de universitaire studie, met goede studieresultaten en een goede kennis van moderne talen? Dan ben jij degene die we zoeken!

De stageplaats

Vanaf april 2020 en september 2020 zijn er weer stageplaatsen beschikbaar. Het gaat om één stageplaats, die steeds voor een periode van drie of vier maanden wordt ingevuld. De stageplaats kent een werkweek van minimaal 24 uur en maximaal 32 uur.

Je wordt tijdens de stage begeleid door twee juristen van de directie Bestuursondersteuning met als specialiteit EU-recht.

De werkzaamheden

 • Je doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek ter voorbereiding van EU-zaken;
 • Je doet onderzoek en werkt mee aan specifieke EU-rechtelijke projecten;
 • Je neemt deel aan interne overleggen op het terrein van EU-recht;
 • Je signaleert relevante arresten van het Hof van Justitie van de EU voor de Afdeling bestuursrechtspraak en de Afdeling advisering van de Raad van State.

Profiel stagiair(e)

 • Je bent in de eindfase van een universitaire studie;
 • Je zit bij voorkeur in de masterfase van je studie;
 • Je hebt als specialisatie Europees recht;
 • Je hebt kennis van Nederlands staats-en bestuursrecht;
 • Je hebt goede studieresultaten;
 • Je hebt goede kennis van moderne talen.

Voorwaarden en vergoedingen

De stagevergoeding bedraagt € 628,- bruto per maand, bij een volledige stageweek van 40 uur. Je kunt in aanmerking komen voor een reiskostenvergoeding.

Voor de stageplek die in april start kan je tot 17 februari 2020 reageren, voor de stageplek die in september start kan je reageren tot 15 juni 2020.

 

Solliciteren

Pels Rijcken – Werkstudent Vastgoed

z.s.m. vanaf medio januari/februari 2020 beschikbaar Voor de sectie Vastgoed zijn wij op zoek naar een enthousiaste werkstudent die onze advocaten komt ondersteunen. Wil jij tijdens je studie deel uitmaken van ons jonge en ambitieuze vastgoedteam dat adviseert en procedeert over zaken die dagelijks op de voorpagina van de krant terugkomen? Dan is dit een mooie kans voor jou! Lees meer >>

De advocaten adviseren en procederen over alle civielrechtelijke aspecten van het vastgoedrecht, zoals koop/verkoop, huur/verhuur, erfpacht, appartementsrechten, projectontwikkeling, transacties en zorgvastgoed. Zij treden zowel op voor commerciële partijen (zoals private beleggers, pensioen- en beleggingsfondsen, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties) als voor publieke partijen (de Staat, gemeenten en andere overheden). Als werkstudent heb je een veelzijdige functie. Je werkt samen met de advocaten aan diverse juridische vraagstukken. Zo ondersteun je de advocaten met het uitvoeren van jurisprudentie- en literatuuronderzoeken en met het opstellen van processtukken.
 
Wat bieden wij?
Een werkstudentschap bij Pels Rijcken biedt je de kans om naast je studie al juridisch inhoudelijk aan de slag te gaan. Je krijgt niet alleen de kans om jouw opgedane kennis in praktijk te brengen, maar je krijgt ook een kijkje in de keuken van onze unieke vastgoedpraktijk. Bovendien leer je door middel van vele (sociale en sportieve) activiteiten die kantoor organiseert de advocaten en notarissen goed kennen. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris.
 
Wie zoeken wij?
Je volgt een civiele master en je hebt interesse in de vastgoedpraktijk. Bovendien ben je vanaf medio januari/februari 2020 ongeveer zes maanden beschikbaar voor 2 dagen per week. Daarnaast ben je proactief, doortastend en lever je met plezier een positieve bijdrage aan het team.
  
Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan z.s.m. je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief 

Solliciteren

Ploum – Studentstage op diverse secties

Eerste helft 2020 Ben jij een B3- of masterstudent Rechten en wil jij een uitdagende studentstage volgen? Wij hebben in de eerste helft van 2020 nog diverse stageplekken beschikbaar Lees meer >>

STAGE LOPEN BIJ PLOUM
Als B3- of masterstudent Rechten kun je bij ons een studentstage volgen. Een studentstage duurt gemiddeld 2 maanden. Tijdens deze stage werk je op een sectie (naar keuze) en draai je mee in de dagelijkse praktijk: je bereidt processtukken of aktes voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je bent ook aanwezig bij zittingen en cliëntafspraken en je doet mee met informele activiteiten van kantoor. Je bent meteen onderdeel van ons team.

Wij hebben in de eerste helft van 2020 nog diverse stageplekken beschikbaar op de volgende secties:

 • Litigation: januari/februari, maart/april en mei/juni;
 • Douane, Handel en Logistiek: januari/februari en maart/april;
 • Bestuurs- en Strafrecht: mei/juni;
 • Vanaf september hebben wij op alle secties nog stagemogelijkheden.

Ben jij pragmatisch, bevlogen en scherpzinnig? Dan maken wij graag kennis met jou.

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse praktijk: je bereidt processtukken voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Tevens woon je zittingen en cliëntafspraken bij en doe je mee met de informele activiteiten van kantoor. Kortom, een uitdagende studentstage.

De stagevergoeding bedraagt maximaal bruto €650,00 per maand op basis van 40 uur per week.

Lijkt het je leuk om bij ons stage te lopen?

Solliciteer dan direct.

Solliciteren