Studentstages

Nieuw per 1 januari 2020

Plaats uw studentstage op het grootste online kennisplatform van Nederland voor juristen en rechtenstudenten.

Gegarandeerd het grootste bereik onder juristen

Plaats een studentstage

Pels Rijcken – Werkstudent Vastgoed

z.s.m. vanaf medio januari/februari 2020 beschikbaar Voor de sectie Vastgoed zijn wij op zoek naar een enthousiaste werkstudent die onze advocaten komt ondersteunen. Wil jij tijdens je studie deel uitmaken van ons jonge en ambitieuze vastgoedteam dat adviseert en procedeert over zaken die dagelijks op de voorpagina van de krant terugkomen? Dan is dit een mooie kans voor jou! Lees meer >>

De advocaten adviseren en procederen over alle civielrechtelijke aspecten van het vastgoedrecht, zoals koop/verkoop, huur/verhuur, erfpacht, appartementsrechten, projectontwikkeling, transacties en zorgvastgoed. Zij treden zowel op voor commerciële partijen (zoals private beleggers, pensioen- en beleggingsfondsen, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties) als voor publieke partijen (de Staat, gemeenten en andere overheden). Als werkstudent heb je een veelzijdige functie. Je werkt samen met de advocaten aan diverse juridische vraagstukken. Zo ondersteun je de advocaten met het uitvoeren van jurisprudentie- en literatuuronderzoeken en met het opstellen van processtukken.
 
Wat bieden wij?
Een werkstudentschap bij Pels Rijcken biedt je de kans om naast je studie al juridisch inhoudelijk aan de slag te gaan. Je krijgt niet alleen de kans om jouw opgedane kennis in praktijk te brengen, maar je krijgt ook een kijkje in de keuken van onze unieke vastgoedpraktijk. Bovendien leer je door middel van vele (sociale en sportieve) activiteiten die kantoor organiseert de advocaten en notarissen goed kennen. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris.
 
Wie zoeken wij?
Je volgt een civiele master en je hebt interesse in de vastgoedpraktijk. Bovendien ben je vanaf medio januari/februari 2020 ongeveer zes maanden beschikbaar voor 2 dagen per week. Daarnaast ben je proactief, doortastend en lever je met plezier een positieve bijdrage aan het team.
  
Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan z.s.m. je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief 

Solliciteren

Openbaar Ministerie – Stageplaats Beleid & Strategie

Sluiting 8 januari 2020 Als stagiaire help je mee de kennis over interventiemogelijkheden te ontsluiten en deze in kaart te brengen. Lees meer >>

Hoe kan het Openbaar Ministerie (OM) ervoor zorgen dat fraudeurs, witwassers of milieucriminelen niet weer in de fout gaan? Hoe zorgt het OM ervoor dat de norm in de branche verandert? Of dat de wetgeving wordt aangepast?

Dienstonderdeel: Functioneel Parket 
Standplaats : Amsterdam
Aantal uren : 24 (minimaal 3 dagen per week beschikbaar)
Duur stage  : 4 maanden
Start stage  : Februari 2020

De organisatie
Het Functioneel Parket (FP) is het landelijk onderdeel van het OM dat zich specialiseert in complexe zaken op de gebieden fraude, milieu en afpakken. Op deze onderwerpen worden opsporingsonderzoeken gedaan en strafzaken behandeld. Daarnaast levert het FP expertise over deze onderwerpen aan andere onderdelen van het OM. Het optreden van het OM heeft alleen maatschappelijke betekenis als de gepleegde interventies zichtbaar, merkbaar en herkenbaar zijn voor slachtoffers, daders en hun omgeving. Daarom verdiepen we ons in de vraag welke zaken we moeten oppakken en afdoen om maatschappelijke misstanden aan te pakken.

Wat ga je doen?
Het FP wil de strafzaken met effect doen! Niet alleen door een strafzaak goed af te doen maar ook door schade te laten herstellen, regelnaleving te bevorderen of te voorkomen dat een natuurlijk of rechtspersoon weer de fout in gaat. Om dat te doen, heeft het FP veel verschillende interventiemogelijkheden tot haar beschikking. De afdeling Beleid en Strategie van het FP is een omvangrijk project gestart om alle interventiemogelijkheden in kaart te brengen. Hiervoor worden verschillende medewerkers, van OvJ’s tot beleidsmedewerkers en afpakspecialisten, bevraagd. Als stagiaire help je mee de kennis over interventiemogelijkheden te ontsluiten en deze in kaart te brengen. Je brengt in kaart welke juridische en wetenschappelijke kennis bestaat over de inzet, werking en effectiviteit van interventiemogelijkheden. Daarnaast werk je mee aan het ontwerpen van een applicatie waarmee gebruikers de interventie-toolbox kunnen gaan benutten. Als lid van het team Beleid en Strategie neem je deel aan werkoverleggen. In de stage krijg je zo een blik achter de schermen van één van de meest dynamische onderdelen van het OM.

Wie zoeken wij?
We zoeken een gemotiveerde en zelfstandige master- of derdejaars bachelor student criminologie of strafrecht, met een uitstekende track record en affiniteit en ervaring met het onderwerp. Ook ben je flexibel en nauwkeurig. Tenslotte heb je een zelfstandige en proactieve werkhouding.

Bijzonderheden
Zoals voor alle medewerkers van het Openbaar Ministerie geldt, teken je voor de start van de stage een geheimhoudingsverklaring en overleg je een Verklaring Omtrent Gedrag. Daarnaast zal je, voor je werkzaamheden binnen het FP, de insidersregeling moeten tekenen. Er is een (bruto) stagevergoeding van toepassing van maximaal € 616,- per maand o.b.v. 40 uur.

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Joost van Onna, Senior Beleidsadviseur, via telefoonnummer 06-48137083 of e-mail: j.van.onna@om.nl.

Sollicitatiewijze
“Upload je sollicitatiebrief en CV vóór 8 januari en o.v.v. vacaturenummer OM-1467”.

Solliciteren

Pels Rijcken – Werkstudent IKnow

Volg je een juridische opleiding op HBO- of WO-niveau en lijkt het je leuk om ervaring op te doen op juridisch knowhow gebied en wil je leren hoe de technische kant van diverse juridische kennis- en zoeksystemen werkt? Zoek dan niet verder maar Lees meer >>

Wij werken met een systeem waarin documenten op uniforme en consistente wijze kunnen worden opgeslagen. Een centrale structuur zorgt ervoor dat kennis goed vindbaar is voor onze advocaten en notarissen. Voor het verder op orde brengen van dit kennissysteem zijn wij op zoek naar een werkstudent die voor de periode van twee maanden één of twee dagen per week beschikbaar is om ons te helpen documenten goed vindbaar te maken.

Wat bieden wij?
Als werkstudent krijg je de kans om deel uit te maken van het hechte Knowlegde & Commercial Services team. Dit werkstudentschap is een goede manier om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kun je door middel van vele (sociale) activiteiten de sfeer en mensen van ons kantoor goed leren kennen.

Wat zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft een juridische opleiding op minimaal HBO niveau. Je bent dienstverlenend ingesteld en zelfstandig werken gaat jou goed af.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief.

Solliciteren

Gerechtshof Amsterdam – Stage strafrecht

Sluiting 17 januari 2020 De stagiair(e) is de steun en toeverlaat van de raadsheren van de afdeling strafrecht van het gerechtshof door deze juridisch inhoudelijk en organisatorisch bij te staan Lees meer >>

Stageperiode:
Zes maanden, van 1 maart 2020 tot 1 september 2020

Uren per week:
36 uur per week
Gedurende deze stageperiode van zes maanden, heeft de stagiair(e) recht op in totaal 72 uur vakantieverlof.

Stagevergoeding:
554,40 euro bruto per maand ( obv 36 uur)

Vereisten:
De stage is alleen voor studenten die in de masterfase van de master strafrecht zitten.

Informatie over de afdeling strafrecht:
Het gerechtshof Amsterdam kent drie afdelingen waaronder de afdeling strafrecht. Deze afdeling bestaat uit drie geledingen, te weten raadsheren, juridisch medewerkers en administratief medewerkers.

De afdeling strafrecht behandelt in hoofdzaak het hoger beroep ingesteld door verdachte en/of openbaar ministerie tegen strafvonnissen van de rechtbanken Amsterdam en Noord-Holland.

De afdeling strafrecht heeft een lange traditie van het betrekken van universitaire studenten als stagiair(e)s bij het verrichten van werkzaamheden als juridisch medewerker.

Taakomschrijving:
De stagiair(e) verricht werkzaamheden die ook door een vaste juridisch medewerker worden verricht. Een juridisch medewerker is bij uitstek steun en toeverlaat van de raadsheren van de afdeling strafrecht van het gerechtshof door deze juridisch inhoudelijk en organisatorisch bij te staan. Deze werkzaamheden bestaan uit:

 • het voorbereiden van zittingen door het opstellen van voorbereidingsnota’s waarbij zowel formeelrechtelijke punten als materieelrechtelijke punten worden besproken mede ten behoeve van het onderzoek ter terechtzitting;
 • het bijhouden van al hetgeen zich tijdens het onderzoek ter terechtzitting voordoet als griffier, om daarvan een proces-verbaal terechtzitting vast te kunnen stellen samen met de raadsheer die het onderzoek ter terechtzitting heeft voorgezeten;
 • het deelnemen aan het beraad in raadkamer na afloop van het onderzoek ter terechtzitting zowel van meervoudige strafkamers als enkelvoudige strafkamers;
 • het concipiëren van arresten en/of processen-verbaal ter terechtzitting na afloop van het beraad in raadkamer en/of het onderzoek ter terechtzitting;
 • het afhandelen en ordenen van dossiers en toezenden naar de strafgriffie;
 • het concipiëren van de nadere uitwerking van arresten in geval van beroep in cassatie;
 • het tijdens de voorbereiding van een zaak anticiperen op mogelijke incidenten die tijdens het onderzoek ter terechtzitting aan de orde kunnen komen.

De stagiair(e)s worden hoofdzakelijk ingezet op hoger beroepen tegen vonnissen van de kantonrechter, politierechter of de meervoudige kamer van de rechtbank, in strafzaken met een beperkte omvang. De eerste periode zullen de stagiair(e)s voornamelijk worden ingezet op enkelvoudige zittingen.

Stagebegeleiding:
Na een algemene introductie in de eerste week van de stage, worden de stagiair(e)s met het oog op voormelde taken begeleid door vaste juridisch medewerkers van de afdeling strafrecht teneinde de enkelvoudige en meervoudige strafkamers de vereiste juridisch inhoudelijke ondersteuning te kunnen bieden. Daarnaast worden er diverse interne cursussen aangeboden aan de stagiair(e)s.

Sollicitatieprocedure:
Indien je wilt solliciteren, kun je jouw motivatiebrief, CV, cijferlijst (van bachelor en master) en eventuele getuigschriften tot en met 17 januari 2020 digitaal versturen.

Op of omstreeks 20 januari 2020 zal een briefselectie plaatsvinden door het gerechtshof Amsterdam. Mocht je worden uitgenodigd voor een gesprek, dan zal het sollicitatiegesprek plaatsvinden op maandag 27 januari 2020. Een schrijftest maakt deel uit van de procedure.

Solliciteren

Ploum – Studentstage op diverse secties

Eerste helft 2020 Ben jij een B3- of masterstudent Rechten en wil jij een uitdagende studentstage volgen? Wij hebben in de eerste helft van 2020 nog diverse stageplekken beschikbaar Lees meer >>

STAGE LOPEN BIJ PLOUM
Als B3- of masterstudent Rechten kun je bij ons een studentstage volgen. Een studentstage duurt gemiddeld 2 maanden. Tijdens deze stage werk je op een sectie (naar keuze) en draai je mee in de dagelijkse praktijk: je bereidt processtukken of aktes voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je bent ook aanwezig bij zittingen en cliëntafspraken en je doet mee met informele activiteiten van kantoor. Je bent meteen onderdeel van ons team.

Wij hebben in de eerste helft van 2020 nog diverse stageplekken beschikbaar op de volgende secties:

 • Litigation: januari/februari, maart/april en mei/juni;
 • Douane, Handel en Logistiek: januari/februari en maart/april;
 • Bestuurs- en Strafrecht: mei/juni;
 • Vanaf september hebben wij op alle secties nog stagemogelijkheden.

Ben jij pragmatisch, bevlogen en scherpzinnig? Dan maken wij graag kennis met jou.

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse praktijk: je bereidt processtukken voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Tevens woon je zittingen en cliëntafspraken bij en doe je mee met de informele activiteiten van kantoor. Kortom, een uitdagende studentstage.

De stagevergoeding bedraagt maximaal bruto €650,00 per maand op basis van 40 uur per week.

Lijkt het je leuk om bij ons stage te lopen?

Solliciteer dan direct.

Solliciteren