Sdu Scriptieprijs Strafrecht

Een 8 of hoger gehaald voor jouw strafrecht scriptie? Lees snel verder!
De Sdu Scriptieprijs Strafrecht plaatst kwalitatief hoogwaardige scripties van talentvolle auteurs in de schijnwerpers, zodat deze scripties beschikbaar komen voor een breder publiek. Onze jury reikt ieder jaar de Sdu Scriptieprijs Strafrecht uit aan de auteur van de beste masterscriptie op het gebied van het strafrecht.

De winnende scriptie zal deel gaan uitmaken van een nieuwe Sdu-boekenreeks: de ‘Progressio’ reeks. Deze reeks richt zich op actuele ontwikkelingen en/of onderwerpen binnen het strafrecht. De winnaar zal tien exemplaren van zijn of haar eigen boek ontvangen.

Ja ik wil mijn scriptie inzenden!
Wie mogen inzenden?
De (co-)auteur van de scriptie mag de scriptie inzenden.

Inzenden
Gaat jouw scriptie over een actuele ontwikkeling en/of een actueel onderwerp op het gebied van het strafrecht en heb je dit meesterwerk dit jaar (2018) afgerond? Stuur je scriptie dan in voor 1 januari 2019 via het aanmeldformulier, samen met een schriftelijk bewijs waaruit de beoordeling blijkt en maak kans op een vliegende start van je carrière!

Reglement en aanmelden
Scriptiereglement
Aanmelden

Naast jouw scriptie in boekvorm, mag je bij Sdu ook als blogger aan de slag. De winnaar van de Sdu Scriptieprijs Strafrecht ontvangt namelijk een aanbieding voor blogcontract bij Sdu Strafrecht. Op deze manier kun je werken aan jouw naamsbekendheid, als aanstormend talent binnen het strafrecht. Bekijk het Strafrechtblog.

De jury bestaat uit
mr. J.L. (Jaap) Baar (advocaat en voorzitter Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten);
prof. mr. dr. W.N. (Ward) Ferdinandusse (officier van justitie bij het Landelijk Parket);
mr. T.B. (Tamara) Trotman (raadsheer bij het Gerechtshof Den Haag en lid van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming).