Innovating Justice Forum 2020

4 en 5 februari 2020 Op 4 en 5 februari vindt het Innovating Justice Forum plaats in Den Haag. De plek waar business en recht elkaar ontmoeten met als doel: financiering voor rechtsinnovatie te verbeteren. Wees erbij, netwerk en deel je kennis over innovatie. Lees meer >>

  • Datum en tijd: 3-5 februari (3 februari avondprogramma, 4 en 5 februari dagprogramma)
  • Locatie: 3 februari (Humanity Hub Den Haag), 4 februari (Nieuwspoort), 5 februari (Vredespaleis)

De vraag naar efficiënte rechtshulp is groot. Investeringen in het recht blijven echter ver achter. Maar: wie moet er betalen voor rechtsinnovatie? Wat is de rol van de private sector hierin? Hoeveel geld is er nodig om toegang tot recht te verbeteren? Hoe ziet een gebruiksvriendelijk budget eruit voor een ministerie van justitie in 2025?

Deze vragen staan centraal tijdens het Innovating Justice Forum op 4 en 5 februari in Nieuwspoort (4 feb) en het Vredespaleis (5 feb).
Het thema van het Forum is: making the business case. Wij brengen alle stakeholders bij elkaar om uit te zoeken hoe we investeringen in rechtsinnovatie kunnen vergroten. Met sprekers van o.a. Clifford Chance, FMO, TriodosIM, Task Force on Justice, Open Society Foundations, UNDP en SNV.

Kaarten zijn nog beschikbaar voor beide dagen, maar wees er snel bij want het gaat hard! Boek hier je ticket en wees erbij op 4 en 5 februari.

Boek hier je ticket

Events

Nieuw per 1 januari 2020

Plaats uw event, masterclass, business course of inhousedag op het grootste online kennisplatform van Nederland voor juristen en rechtenstudenten.

Gegarandeerd het grootste bereik onder juristen

Plaats een event

De rechter in de trias politica

5 juni 2020 Op 5 juni 2020 organiseert de redactie van Ars Aequi een symposium bij de Hoge Raad over de rechter in de trias politica. Markeer deze datum vast in je agenda! Lees meer >>

  • Datum: 5 juni 2020
  • Plaats: Hoge Raad der Nederlanden, Korte Voorhout 8 in Den Haag

Meer informatie volgt binnen­kort, via Ars Aequi Maandblad, deze website en via social media:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram

Pels Rijcken @noon informele lunch

iedere maand Voor geïnteresseerde rechten­studen­ten, die op laag­drempe­lige wijze kennis willen maken met Pels Rijcken, organiseren wij iedere maand een informele lunch­ Lees meer >>

Tijdens de lunch schuif je aan bij diverse kantoor­genoten die al je vragen over de advocatuur of het notariaat kunnen beant­woorden. Vooraf­gaand aan de lunch krijg je een pre­sen­ta­tie en een rond­leiding door ons kan­toor. Tussen 11.00-13.00 uur kom je veel te weten over de prak­tijk, de sfeer en de mensen die werken bij Pels Rijcken!

We hanteren voor deze bijeenkomst geen cv-selectie. Als je je aanmeldt, betekent het dat er nog openstaande plekken zijn voor die datum en dat wij je dus op desbetreffende lunch verwachten. Wij zien uit naar jouw komst!

Aanmelden

Nauta Dutilh Experience the IPO

13 februari 2020 Wil jij kennismaken met onze praktijkgroep Capital Markets? Op donderdag 13 februari 2020 organiseren wij de eerste editie van ‘Experience the IPO’ Lees meer >>

Datum:  Donderdag 13 februari 2020
Tijd:       10.00 tot 21.30 uur
Locatie: Kantoor Amsterdam

Over het event
Tijdens deze dag kom je te weten hoe een Initial Public Offering (IPO) tot stand komt en welke belangen daarbij spelen. Daarnaast is er genoeg tijd om ons kantoor en onze kantoorgenoten te leren kennen. De dag wordt afgesloten met een diner in het centrum van Amsterdam.

Sla jij op donderdag 13 februari aanstaande op de gong? Meld je voor maandag 3 februari 2020 aan voor Experience the IPO.

Laat ons in een motivatiebrief weten:
– Waarom je deel wil nemen aan dit event;
– Als jij in een glazen bol kon kijken, welk bedrijf zie jij dan in 2022 naar de beurs gaan en waarom?

Aanmelden

Dirkzwager Bachelorevent met Introdans en het Gelders orkest

14 februari 2020 Dirkzwager maakt graag kennis met jou. Jij ook met ons? Meld je dan nu aan voor het Dirkzwager bachelorevent! Lees meer >>

Maak kennis met Dirkzwager en proef sfeer en cultuur in één dag!

Dirkzwager is een topspeler.
Dirkzwager legal & tax, de grootste juridische én fiscale dienstverlener buiten de Randstad. Met zo’n 140 juristen en fiscalisten werken wij in een inspirerende omgeving waar samenwerking het sleutelwoord is. Wij werken aan mooie zaken met mooie cliënten, dit zijn voornamelijk ondernemers, ondernemingen, verzekeraars (semi-)overheden en zorginstellingen. Gedreven, innovatief en toekomstgericht dat is wat bij ons hoort.

Praktisch

  • 14 februari 2020, vanaf 14.00 uur (incl. avondprogramma), Arnhem;
  • alleen voor bachelorstudenten (ook notarieel en fiscaal);
  • Aanmelden? Stuur een leuke mail met CV en cijferlijst;
  • Deadline 28 januari.

Aanmelden

Hoge Raad inhousedag van de sector fiscaal

20 februari 2020 Werken bij de Hoge Raad… heb je daar ooit aan gedacht? Op donderdag 20 februari 2020 is van 14.00 – 18.00 uur de inhousedag van de sector fiscaal. Lees meer >>

Je krijgt een interactief kijkje achter de schermen en je leert meer over het werk van een medewerker van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad. Heb je tussen de 2-6 jaar werkervaring binnen de fiscale sector en wil je meer weten over werken bij de Hoge Raad? Meld je uiterlijk vrijdag 17 januari 2020 aan.

Stuur een e-mail naar , o.v.v. voor- en achternaam, werkgever(s), beroepsorganisatie, aantal jaren werkervaring en specialisatie.

Deelname is kosteloos. Wees snel, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Deelnemen