Webinar ‘Predictive Policing’

Datum en tijd:
27 februari 2024 19:30 uur

Locatie:
Online

Op dinsdag 27 februari 2024 organiseert de AVOU een webinar over het onderwerp 'Predictive Policing'. Spreker Jos Visser is informaticus en alumnus van de Open Universiteit (faculteit Rechtswetenschappen). Vanuit zijn beide specialismen zal het webinar een interessante combinatie laten zien van vraagstukken op het grensvlak van informatietechnologie en recht.

Voorspellingen over toekomstige misdaden

Predictive policing is de naam van een technologie die historische misdaadgegevens gebruikt om voorspellingen te doen over toekomstige misdaden. Politiediensten over de hele wereld zijn zeer geïnteresseerd in deze technologie omdat deze betere resultaten belooft (meer misdaden voorkomen) tegen lagere kosten. In Nederland hebben we een aantal experimenten gezien met voorspellend politiewerk. Eén van deze systemen (CAS) wordt momenteel door het hele land uitgerold. Maar hoe werken deze systemen? En hoe goed werken ze? En wat is eigenlijk de juridische status van een door een computer gegenereerde verdenking?

Inhoud webinar

In dit webinar worden relevante politie-experimenten in binnen- en buitenland besproken alsmede de resultaten ervan. Ook wordt ingegaan op de juridische status van verdenkingen die door deze technologie in Nederland worden gegenereerd.

Kosten: Deelname is gratis
Aanmelding: https://www.avou.nl/activiteit/27-02-2024/webinar-predictive-policing-op-27-februari/inchrijven.
Meer informatie: https://www.ou.nl/web/nieuwsplaza/-/webinar-predictive-policing-dinsdag-27-februari-2024