Webinar – Noodtoestand in vergelijkend en rechtshistorisch perspectief

Datum en tijd:
4 juni 2020 12:00 - 13:00 uur

Locatie:
Online

Tijdens de eerste bijeenkomst van de webinar cyclus ‘Corona & Noodtoestand' staat het begrip “noodtoestand” centraal. Vanuit rechtsfilosofisch en rechtshistorisch perspectief wordt op dit begrip gereflecteerd. De docenten gaan in op de betekenis van dit begrip in de Nederlandse, Duitse en Franse context. Zij staan hierbij tevens stil bij de vraag hoe het begrip zich door de tijd heeft gevormd.

De Universiteit Leiden biedt u deze service aan via Kaltura Live Room. Dit is een beveiligd webbased online onderwijssysteem, u hoeft dus niets te downloaden. Nadat u zich heeft ingeschreven voor de webinar, ontvangt u verdere instructies.

Webinar cyclus Corona & Noodtoestand

Dit webinar maakt onderdeel uit van de cyclus ‘Corona & Noodtoestand'. Onder leiding van prof.mr. Afshin Ellian wordt in vier webinars de rechtsfilosofische en rechtshistorische content van het begrip noodtoestand besproken.

Alle edities die behoren tot de cyclus:

Editie 1, 4 juni: Noodtoestand in vergelijkend en rechtshistorisch perspectief
Editie 2, 11 juni: Coronanoodtoestand: de constitutionele aanpak van COVID-19
Editie 3, 18 juni: Van Corona-virus naar terrorismevirus
Editie 4, 25 juni: Privacy en de Corona crisis

Kosten: gratis
NOvA-punten: advocaten die een certificaat wensen te ontvangen, dienen na afloop van ieder webinar 5 vragen te beantwoorden. Bij goed gevolg ontvangen zij na afloop van een webinar 1 PO NOvA.
Aanmelding en meer informatie: https://www.paoleiden.nl/cursusaanbod/2020/webinar-noodtoestand-in-vergelijkend-en-rechtshistorisch-perspectief/ voor inhoudelijke vragen over de webinars kunt u contact opnemen met Mr.drs. Raisa Blommestijn, r.blommestijn@law.leidenuniv.nl