Webinar: De collectieve acties tegen Big Tech-bedrijven

Datum en tijd:
23 november 2023 20:00 - 21:00 uur

Locatie:
Online

De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseren gezamenlijk webinars over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op donderdag 23 november gaat Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk, in op de collectieve acties tegen Big Tech-bedrijven. Je kunt je nu aanmelden.

Tijdens dit webinar bespreekt Prof. dr. mr. Gerrit-Jan Zwenne de laatste ontwikkelingen in het privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Hij zal met name ingaan op de collectieve acties tegen Meta, TikTok, Google en andere Big Tech-bedrijven.

Over de spreker

Prof. dr. mr. Gerrit-Jan Zwenne is hoogleraar Gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk. Daarnaast is hij al meer dan een decennium hoogleraar aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Aan deze universiteit studeerde en promoveerde hij op een proefschrift over belastingheffing en informatieverplichtingen. Zwenne is daarnaast advocaat en partner bij Pels Rijcken in Den Haag. In 2019 ontwikkelde hij met Juridisch PAO Leiden de VPRA-A Specialisatieopleiding op, de opleiding die advocaten met goed gevolg moeten afronden om lid te mogen worden van de door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende Vereniging Privacyrecht Advocaten (VPR-A). Van deze specialisatievereniging is hij tevens mede-oprichter en voorzitter.

Zwenne is daarnaast bestuurslid van de Vereniging Privacyrecht , lid van de Raad van Advies van het Nationaal Archief en maakt deel uit van de Adviescommissie informatiehuishouding van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Verder is hij regelmatig voorzitter van de begeleidingscommissies bij WODC-onderzoeken.

Kosten: Gratis
Aanmelding: https://www.formdesk.com/openuniversiteit/aanmelden_webinar_big_tech_23-10-2023
Meer informatie: https://www.ou.nl/-/webinar-de-collectieve-acties-tegen-big-tech-bedrijven-23-november-2023