TVR congres: Aanvarings(invals)hoeken

Datum en tijd:
23 november 2023 13:30 - 17:30 uur

Locatie:
Sociëteit aan de Maas

Veerdam 1

Rotterdam

Het Tijdschrift Vervoer en Recht organiseert op 23 november 2023 haar congres 'Aanvarings(invals)hoeken'.
Steeds meer reis- en scheepsinformatie is digitaal beschikbaar (radarbeelden, AIS, VDR, Tresco registraties, marifoonopnames, enz.) ‘What you see’ is echter niet altijd wat er werkelijk gebeurd is. Arjan van Aalst, Marine Surveyor; Salvage Consultant en SCR bij BMT, geeft technische duiding en achtergrond bij de mogelijkheden en beperkingen van beeld- en geluidsmateriaal.
Er is steeds meer informatie beschikbaar, maar mag die informatie ook gebruikt worden als bewijsmateriaal in een civiele zaak? Wat te doen met de rapporten van openbare onderzoeksinstellingen als de OVV? Frank Stevens, associate professor aan de Erasmus School of Law, gaat in op de bewijsrechtelijke aspecten van nautisch beeld- en geluidsmateriaal.
Mick Lastdrager en Jeroen de Wit van de Maritieme Politie, Kustwachtcentrum Den Helder gaan in op de maritieme handhaving en onderzoek. Zij geven een inkijk in het dagelijkse werk van de Maritieme Politie en de Kustwacht. 
Aanvaringen en andere scheepvaartincidenten worden steeds vaker (ook) strafrechtelijk vervolgd. Hoe ervaren strafrechtadvocaten de confrontatie met de zeer specifieke wereld van het maritieme recht? Paul Verloop, advocaat bij Libertas en (onder andere) raadsheerplaatsvervanger bij het Gerechtshof te Amsterdam, bespreekt een of meerdere zaken en deelt zijn visie daarop.

Olivier Bohmer verzorgt als dagvoorzitter de inleiding en leidt de discussies in goede banen.
De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie, borrel en een diner.

Kosten: Prijs TVR-abonnee € 129, geen abonnee € 195, studenten/promovendi € 79, prijs diner € 47,50.
NOvA-punten: Deelnemers ontvangen een deelname-certificaat waarmee PO-punten kunnen worden aangevraagd
Meer informatie en aanmelden: https://www.uitgeverijparis.nl/nl/nieuws/nieuws/144/TVR-Congres-2023-AANVARINGS-INVALS-HOEKEN