Lezing Amsterdamse Juridische Vereniging door Conny Jonkman

Datum en tijd:
27 februari 2021 10:00 - 12:30 uur

Locatie:
Online

Op 27 februari organiseert de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) een lezing voor haar leden. De lezing vindt online plaats van 10.00 tot 12.30 uur, en wordt gegeven door Conny Jonkman.

Bestrijding van arbeidsuitbuiting

Conny Jonkman werkt bij de inspectie SZW als senior rechercheur en gecertificeerd mensenhandelrechercheur. De recherche SZW is een bijzondere opsporingsdienst met als belangrijkste prioriteit de bestrijding van arbeidsuitbuiting. Tijdens de lezing vertelt Conny uit eigen ervaring hoe het is om dit werk te doen aan de hand van het recente onderzoek '7 jaar een huisslaaf' en zal ze aandacht besteden aan het juridisch kader, de verschillen tussen een bijzondere opsporingsdienst en de politie, de wijze van onderzoek en de dilemma's en knelpunten die samenhangen met dit complexe werk.

Aanmelding: de lezing is exclusief toegankelijk voor AJV-leden. Lid worden kan voor 20 euro per jaar. Als lid kun je maandelijks deelnemen aan lezingen, excursies en pleittraining georganiseerd door de AJV, dé studievereniging voor studenten en alumni rechtswetenschappen aan de Open Universiteit.

Meer informatie: https://www.ou.nl/web/nieuwsplaza/-/lezing-amsterdamse-juridische-vereniging-door-conny-jonkman