De aanpak van drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven

Studiedag

Datum en tijd:
12 september 2019 09:00 - 18:00 uur

Locatie:
Erasmus Paviljoen Theater

Campus Woudestein

Burgemeester Oudlaan 350

3062 PA Rotterdam

Het Centre for Information and Research on Organised Crime (CIROC) organiseert op donderdag 12 september 2019 een studiedag onder de titel 'De aanpak van drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven'.

De Rotterdamse haven neemt mondiaal een belangrijke economische positie in. Als grootste haven van Europa staat Rotterdam bekend als de toegangspoort van goederen naar Europa en de rest van de wereld. De kwaliteit van de havenvoorzieningen en de efficiëntie in de afhandeling van goederen, zorgen voor een sterke concurrentiepositie, maar maken de haven ook aantrekkelijk voor criminele activiteiten.

Bij steeds meer partijen leeft het besef dat – om concurrerend te zijn – de haven ook een veilige plek moet zijn, in fysieke en sociale zin. Voor een effectieve aanpak van de problematiek rondom drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven is niet alleen de inzet van overheidsdiensten voldoende, maar ook die van het bedrijfsleven noodzakelijk.

Tijdens dit seminar zal de aanpak van drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven centraal staan. De aanleiding voor deze studiedag is het verschijnen van het onderzoek Drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven. Aard en aanpak van het fenomeen (Staring, Bisschop, Roks, Brein en Van de Bunt, 2019). Alle aanwezigen krijgen na afloop een exemplaar van het boek.

De studiedag wordt afgesloten met een borrel.

Kosten: € 25 (studenten tarief) - € 95 (gereduceerd tarief voor betrokkenen bij het onderzoek) - € 195 (regulier tarief)
Meer informatie en inschrijving: www.eur.nl/esl/evenementen/de-aanpak-van-drugscriminaliteit-de-rotterdamse-haven-2019-09-12